Home » Blog » Stappenplan Verhuizen 2021

Stappenplan Verhuizen 2021

Wat men vaak vergeet is dat er een hoop komt kijken bij een verhuizing. Wat goed kan helpen is een nauwkeurige planning. Het beste is om een duidelijk stappenplan erbij te houden, zodat je al je spullen makkelijk heen en weer kunt verhuizen. Volg daarom het volgende stappenplan en laat je verhuizing zo soepel mogelijk verlopen.  

Benodigde tijd: 4 minuten.

In 5 Stappen Je Verhuizing Plannen

 1. Begin zo vroeg mogelijk met het plannen van je verhuizing!

  Er zijn dingen die natuurlijk wat langer moeten wachten tijdens een verhuizing, maar je kunt echt al ver voor de verhuisdatum beginnen met het plannen van deze dingen. Staat je verhuisdatum voor jezelf al vast en heb je besloten om een verhuisbedrijf in te huren? Wees dan echt op tijd met het zoeken naar een verhuisbedrijf. Zo kun je samen met het verhuisbedrijf je verhuizing verder plannen. Voor extra hulp bij het vermijden van verhuisstress kun je ook ons artikel lezen over de Top 10 Verhuisstress Oorzaken Om Te Voorkomen.

 2. Ongeveer 1 maand vóór de verhuizing

  Als het goed is heb je nu je verhuisboekje bijna af en kun je alvast beginnen met de eerste punten. Loop je hier nog een beetje mee vast? Check dan onze verhuischecklist.  De eerste punten zijn vaak de administratieve zaken die je goed moet regelen. Denk hierbij aan je adreswijziging doorgeven aan verschillende instanties Neem je de abonnementen, zoals internet/telefonie en tv mee naar het oude adres? Of zeg je deze op en wil je nieuwe aanvragen? Denk hierbij ook gas, water en elektra. Deze moet je niet alleen afzeggen voor de oude woning, maar je wilt in je nieuwe woning natuurlijk ook direct aangesloten zijn. Dit kun je ook meteen regelen. Vergeet tevens ook niet de meterstanden in je oude woning te controleren. Het is verstandig om hier een foto van te maken met je mobiele telefoon. Verder geeft het je ook rust als je een opvang regelt voor de kinderen en/of huisdieren voor op de dag van de verhuizing. Zo hoef je daar verder niet meer over na te denken en weet je dat zij ook goed terechtkomen op de verhuisdag zelf!

 3. Een week voor de verhuizing

  De verhuisdag komt steeds dichterbij en het inpakken begint nu echt! Waarschijnlijk staan er in de schuur of op zolder spullen die je niet meer gebruikt. Probeer goed uit te zoeken wat je mee wilt verhuizen en wat niet. De niet gebruikte spullen kun je misschien verkopen of laten ophalen door een kringloopwinkel uit de buurt. De spullen die je mee wilt verhuizen kun je alvast zelf inpakken. Het is natuurlijk ook belangrijk om te weten wat voor en hoeveel verhuisdozen je nodig hebt. Vergeet ook geen afspraak te maken bij de gemeente voor het ophalen van uw grofvuil. Dan hoeft u dit zelf ook niet meer langs te brengen bij de werf!

 4. De verhuisdag

  Je hebt nu natuurlijk alles goed voorbereidt en daarom kan de verhuisdag lekker soepel beginnen. Bereidt vroeg in de ochtend ook alvast de lunch voor, want dan hoef je daar verder tijdens het verhuizen niet meer aan te denken. Zet daarna de kinderen en/of huisdieren af bij de opvang en je bent klaar om te gaan! Als je een verhuisbedrijf hebt ingehuurd zullen de verhuizers op het afgesproken tijdstip bij u aanbellen. Heeft u geen extra in/uitpak service gehuurd bij het verhuisbedrijf en alles ingepakt? Zet de dozen dan klaar voor de verhuizers zodat zij de verhuiswagen gelijk in kunnen laden. Is het huis leeg en de verhuiswagen vol? Loop nog dan nog één laatste keer door je oude woning om te kijken of je niks vergeten bent. Doe alle lichten uit en controleer of alle ramen dicht zijn. Dan is het nu tijd om te vertrekken naar je nieuwe woning.

 5. Na de verhuizing

  Nadat alle spullen zijn uitgeladen en in je nieuwe woning staan kun je beginnen met het uitpakken. Raak deze eerste dagen niet in de stress over het uitpakken. Het uitpakken is een klus die een aantal dagen in beslag zal nemen. Je wilt natuurlijk ook even eerst een beetje schuiven met de spullen om te kijken hoe je het wilt inrichtingen. Dit komt echt goed, want het is tegelijkertijd ook de leukste taak! Vergeet als laatste niet om ook nog even je checklist na te lopen. Heb je alles af kunnen vinken? Dan kun je nu heerlijk genieten van je nieuwe woning!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *