ALLES OVER VERHUIZEN

Veelgestelde vragen

Algemene informatie
Hoe lang duurt verhuizen?

De duurt van een verhuizing kan variëren van minstens 2 uur tot zelfs meerdere dagen. Het hangt natuurlijk enorm af van de inboedelgrootte en de afstand tussen de twee woningen.

Wanneer kan ik het beste verhuizen?

Vanwege het weer in Nederland is de zomerperiode vaak drukker dan de winterperiode. Vooral de maanden april tot september zijn een erg populaire periode om te verhuizen. Wil je toch liever niet in deze drukke periode verhuizen, omdat de prijzen dan ook wat hoger liggen? Kijk dan voor de maanden oktober tot maart.

Hoe betaal ik voor de verhuizing?

Dit verschilt per verhuisbedrijf. Heb je interesse in een verhuisbedrijf? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en krijg zo ook meer informatie over de betaling.

Hebben jullie opruimtips?

Het allerbelangrijkste wat je moet doen is het allemaal overzichtelijk houden. Probeer dus niet om in één ochtend een hele ruimte leeg te halen. Dit is vaak te veel werk waardoor je misschien op een gegeven moment alles maar in de dozen gooit. Daarom is het verstandig om klein te beginnen en het allemaal stap voor stap te doen zodat je zorgvuldig te werk gaat. Vergeet ook niet dat een verhuizing een nieuw begin is. Denk hierbij niet alleen aan een nieuw begin in een nieuw land, stad, wijk of huis, maar denk ook aan de indeling en hoeveelheid spullen die je nodig hebt in je nieuwe omgeving. Kies je spullen dus bewust uit zodat je niet de spullen meeverhuisd die je niet gebruikt. Bedenk dus goed welke spullen je mee wilt verhuizen en welke je kán meeverhuizen qua indeling van je nieuwe huis. Dit maakt het inpakken ook makkelijker, want de spullen die je niet meeverhuisd kun je dan verkopen of misschien kun je deze gratis op laten halen door bijvoorbeeld de kringloop!

Kan ik korting krijgen op mijn verhuizing?

Dit is per verhuisbedrijf verschillend. Soms bieden verhuisbedrijven een vroegboekkorting aan als je een datum ruim van tevoren reserveert. Soms bieden ze je ook een combi korting wanneer je meerdere diensten bij ze afneemt. Dit betekent dan dat hoe meer je combineert met de diensten des te meer je dan ook profiteert van de korting. Echter, dien je dit echt na te vragen bij het desbetreffende verhuisbedrijf.

Hoe gaan jullie om met persoonlijke gegevens?

Als je wilt weten hoe de verhuisbedrijven omgaan met jouw persoonlijke gegevens kun je het beste hun website raadplegen. Hier kun je dan hun ‘’privacy policy’’ of ‘’cookie policy’’ raadplegen. Mocht je hierna toch nog vragen hebben over jouw privacy dan kun je het beste even telefonisch contact met het verhuisbedrijf opnemen.

Hoe gaan jullie om met klachten?

Heb je klachten over de verhuizing? Maak je dan geen zorgen, want de verhuisbedrijven hebben altijd een klantenservice waar je terecht kunt met je klachten. Je kunt het verhuisbedrijf eerst eventueel bellen, maar het beste is om een mail te sturen. Raadpleeg voor meer informatie hierover dan ook de website van het verhuisbedrijf. Is het een Erkende Verhuizer en kom je er uiteindelijk niet samen uit? Dan heb je het recht om je geschil aan de onafhankelijke Geschillencommissie Verhuizen voor te leggen. Deze behandelt jouw klacht dan op zorgvuldige wijze en brengt vervolgens een bindend advies uit. Dit komt echter niet vaak voor. De erkende verhuisbedrijven zijn zeer professioneel en doen hun uiterste best om jou van de beste service te voorzien!

Hoe snel kan ik verhuisd worden?

Dit is erg moeilijk te zeggen. Het ligt namelijk aan hoe snel je een verhuizing aanvraagt en wanneer deze ingepland kan worden. Verhuisbedrijven hanteren hun eigen termijnen.

Is uitbesteden de beste optie voor verhuizen?

In de meeste gevallen is het uitbesteden van je verhuizing de beste optie. Je hebt tijdens een verhuizing zoveel te regelen dat het handig kan zijn om professionele hulp te krijgen. Een verhuizing zelf uitvoeren is vaak zwaarder dan je denkt. Je moet dan niet alleen aan het transport denken, maar bijvoorbeeld ook aan de juiste verhuismaterialen. Je kunt het beste advies inwinnen door direct een vrijblijvende offerte aan te vragen als je twijfelt over de kosten.

Hoe lang van tevoren moet ik een offerte aanvragen?

Het is raadzaam om een verhuizing ruim van tevoren bij het verhuisbedrijf te reserveren. Elk verhuisbedrijf hanteert hier zijn eigen termijn voor. Uiteraard kunnen zich er ook spoedsituaties voordoen waarbij het niet mogelijk is om alles op tijd te regelen. In zulke gevallen bieden verhuisbedrijven extra diensten aan door samen met jou een passende oplossing te zoeken.

Hoe moet ik me voorbereiden op de verhuisservice?

Wat je het beste voor de verhuizing kunt doen is eerst een planning voor jezelf maken. Dit kan je een rustig gevoel geven, omdat je dan een overzicht hebt hoe alles die dag zal gaan. Je kunt op de dag van de verhuizing ook even met de verhuizers hun planning bespreken. Zo kunnen jullie bespreken hoe jullie het beste samen kunnen werken.

Ik weet nog niet wanneer ik ga verhuizen. Heeft het dan zin om een offerte aan te vragen?

Jazeker! Bij veel verhuisbedrijven loopt de planning verder vooruit. Zo kun je je offerte gewoon aanvragen en kan het verhuisbedrijf zelfs alvast het administratieve deel regelen. Zo kan niet alleen jij, maar ook het bedrijf meteen handelen wanneer de datum van je verhuizing bekend is!

Verhuisbedrijven
Hoe kies ik een goede verhuizer?

Bij het kiezen van een verhuisbedrijf moet je niet alleen letten op de prijs, maar ook op de voorwaarden. Kijk bijvoorbeeld goed naar het verzekerde bedrag in geval van schade en kijk ook na hoe zij alles berekenen. Vaak zijn erkende verhuisbedrijven wat duurder. Dit komt vooral doordat zij je diverse garanties kunnen bieden. Kijk voor meer informatie over deze garanties hier.

Kan ik ook losse verhuizers / sjouwers inhuren?

Dit wordt vaak ook aangeboden door verhuisbedrijven. Je kunt dan samen kijken naar hoeveel verhuizers er nodig zijn, waar je deze wilt ontvangen en welke werkzaamheden je wilt dat zij uitvoeren. Echter verschillen de voorwaarden natuurlijk per verhuisbedrijf en dien je dit bij het desbetreffende verhuisbedrijf aan te vragen door middel van bijvoorbeeld een vrijblijvende offerte.

Hoe groot zijn de verhuiswagens?

Verhuisbedrijven hebben vaak meerdere soorten verhuiswagen in huis. Ze hebben natuurlijk wagens voor grote verhuizingen, maar natuurlijk ook voor de wat kleinere verhuizingen. Vraag bij het verhuisbedrijf wat voor soort wagens zij te huur hebben.

Doen verhuizers ook montagewerkzaamheden?

Dit verschilt per verhuisbedrijf. Bij sommige verhuisbedrijven is dit wel het geval en bij sommige dien je een monteur als extra service bij te huren. Kijk dit dus goed na bij het inzien van jouw offerte.

Is het mogelijk dat er voor de verhuizing iemand komt kijken?

Dit kan zeker bij sommige verhuisbedrijven. Zij hebben dan personeel in dienst die de bezichtigingen voor hen uitvoert. Zij komen dan langs om alles na te kijken, de inboedelgrootte te checken en soms om het zelfs te taxeren. Echter moet dit specifiek nagevraagd worden bij het desbetreffende verhuisbedrijf.

Kan ik meehelpen tijdens de verhuizing?

Je kunt zeker meehelpen, maar doe dit in goed overleg met de verhuizers. Zij zijn hier natuurlijk het meest ervaren in en willen natuurlijk niet dat je in de weg loopt.

Zijn de verhuizers opgeleid?

Dit hoeft niet altijd zo te zijn. Echter is het wel zo dat als je kiest voor een erkende verhuizer je in dát geval zeker kunt zijn van het feit dat niet alleen je spullen goed verzekerd zijn, maar dat de verhuizers ook echt vakmensen zijn die daar speciaal voor opgeleid zijn.

Hoe kan ik communiceren met de verhuizers?

Communicatie is natuurlijk dé sleutel tot een goede samenwerking. Bij aanvang van de verhuizing wordt er dan ook kennis gemaakt en wordt iedereen door middel van een korte briefing op de hoogte gebracht van de werkzaamheden. Vaak is er ook één leidinggevende aanwezig die altijd klaarstaat voor de klant en zijn of haar vragen.

Kan een verhuizer mijn verhuizing taxeren?

Dit kan zeker bij sommige verhuisbedrijven! Wil je alle werkzaamheden overlaten aan een verhuisbedrijf? Laat je inboedel dan taxeren, maar wel door een erkend taxateur. Deze komt dan bij je langs om alles samen te bespreken. Na de taxatie krijg je dan een vrijblijvende offerte toegestuurd. Omdat dit een extra service is moet je wel even zelf online kijken of even bellen naar een verhuisbedrijf om te vragen of zij deze service aanbieden.

Kan ik alleen de grote meubelstukken verhuizen?

Dit kan vaak bij verhuisbedrijven. Dan kun je bijvoorbeeld alleen een verhuiswagen met chauffeur inhuren met eventueel verhuizers voor het verhuizen van (speciale) grotere meubelstukken. Ook kun je een verhuislift inhuren! Vraag voor meer informatie een offerte aan bij verschillende verhuisbedrijven.

Tot welk bedrag is mijn inboedel verzekerd?

Dit verschilt per verzekeraar en ook per verhuisbedrijf. Vraag bij je verzekeraar na hoe deze de waarde van jouw inboedel heeft vastgesteld en controleer bij het verhuisbedrijf hoe zij verzekerd zijn bij eventuele schade. Bij verhuisbedrijven kan dit ook enorm verschillen, omdat de een is aangesloten bij bijvoorbeeld de brancheorganisatie Erkende Verhuizers en de ander niet.

Wat verdient een verhuizer?

Het loon van verhuizers verschilt veel en loopt enorm uiteen op basis van werkervaring. Als beginnende verhuizer kan het €900-€1400 per maand zijn, maar heb je meer ervaring dan kan het oplopen tot wel €3000. Het gemiddelde salaris voor startende verhuizers is ongeveer €1150.

Moet ik bij mijn verhuizing aanwezig zijn?

Je dient de verhuizers de ochtend van de verhuisdag te ontvangen zodat zij natuurlijk naar binnen kunnen om met de verhuizing te beginnen. Zodra zij kunnen beginnen met hun werkzaamheden hoef je niet meer aanwezig te zijn! Dit mag natuurlijk wel! Dit ligt volkomen aan je eigen voorkeur. Verder dien je de verhuizers na de verhuizing ook uit te laten en moet je natuurlijk ook zelf de woning afsluiten.

Zijn de kosten van een in/uitpakservice inbegrepen indien ik een verhuizing afneem?

Een in/uitpakservice is een extra dienst die je kunt afnemen bij een verhuisbedrijf. Zij bieden je dit tegen betaling aan. De kosten van deze in/uitpakservice bestaat onder andere uit inpakmaterialen en arbeidsuren.

Mijn verhuizing staat ingepland. Kan ik nog wijzigingen doorvoeren?

Dit verschilt per verhuisbedrijf. Vaak kunnen tussentijdse wijzigingen tot een bepaald moment vóór de verhuisdag nog doorgevoerd worden. Gebeurd dit niet in deze termijn dan worden er kosten in rekening gebracht. Neem altijd contact op met het verhuisbedrijf en leg hen je situatie en wijziging voor. Zo kunnen zij jou het beste van dienst zijn.

Kan ik mijn spullen tijdelijk laten opslaan?

Sommige verhuisbedrijven hebben een opslag en sommige hebben dit niet. Je kunt dit het beste navragen bij het verhuisbedrijf. Een opslag bij een verhuisbedrijf kan alleen gehuurd worden als je je verhuizing ook daadwerkelijk een hen uitbesteed. De verhuizers dragen dan de zorg voor jouw spullen!

Kosten opslag inboedel tijdens verhuizen?

Dit verschilt per verhuisbedrijf. De kosten voor het tijdelijk opslaan van je inboedel ligt niet alleen aan de grote, maar ook aan hoelang het opgeslagen moet worden. Wil jij je spullen tijdelijk opslaan tijdens de verhuizing? Vraag dan gelijk bij je offerteaanvraag om de exacte kosten. Wel is het zo dat de prijs van opslag vaak wordt opgenomen in de totaalkosten van de verhuizing en is het daardoor lastig om de kosten te vergelijken met die van bijvoorbeeld een inboedelopslagbedrijf.

Zijn de opslagruimtes beveiligd?

Elk verhuisbedrijf heeft zijn eigen opslagruimten en dus ook hun eigen manier van werken. Sommige verhuisbedrijven hebben opslagruimtes die niet alleen beveiligd zijn tegen diefstal, maar bijvoorbeeld ook tegen brand of speciale ruimtes waar de temperatuur en luchtvochtigheid wordt gereguleerd. Neem voor meer informatie hierover contact op met het verhuisbedrijf.

Kan ik bij mijn opgeslagen inboedel?

Bij sommige bedrijven is dit mogelijk, maar bij anderen helaas niet. Hiervoor dien je contact op te nemen met het verhuisbedrijf zodat zij je hier correct over kunnen informeren.

Kan ik de kosten lager krijgen als ik zelf meehelp op de verhuisdag?

Dit kan zeker! Familie of vrienden kunnen je altijd helpen, want dan heb je natuurlijk minder professionele verhuizers nodig waardoor de kosten lager uitvallen. Hou echter wel rekening met het feit dat professionele verhuizers zeer efficiënt te werk gaan. Probeer in dit geval dan wel in overleg met de verhuizers een planning te maken zodat niemand elkaar voor de voeten loopt. Verder is het natuurlijk ook zo dat als jij je spullen zelf in/uitpakt dat je daarvoor geen extra dienst hoeft in te huren bij het verhuisbedrijf. Huur je geen extra in/uitpak service in bij het verhuisbedrijf? Let dan ook goed op dat je je spullen correct in en uitpakt zodat deze niet beschadigen.

Mogen familie en vrienden helpen tijdens de verhuizing?

Dit mag uiteraard, maar zorg er wel voor dat de professionele verhuizers hun werk rustig en op hun eigen manier uit kunnen voeren.

Zijn jullie ook beschikbaar in de avond of het weekend?

Veel verhuisbedrijven in Nederland hanteren avond/weekendtoeslagen. Wil je dus besparen op je verhuizing? Dan is het slim om dit doordeweeks en overdag in te plannen. Vaak zijn de weekendtoeslagen 25 tot 75 procent. Voor de exacte prijzen dien je contact op te nemen met het verhuisbedrijf.

Welke uren brengen jullie in rekening bij een verhuizing?

De reistijd voor en na de verhuizing is meestal voor de rekening van het verhuisbedrijf. Je betaalt de uren vanaf het moment van binnenkomst op het eerste adres tot het vertrek op het laatste adres. Voor exacte uitleg kun je het beste contact opnemen met het verhuisbedrijf zodat zij je dit in details kunnen uitleggen.

Hoe krijg ik mijn verhuisfactuur?

Tegenwoordig is het vaak zo dat je je factuur per email ontvangt, maar het kan ook voorkomen dat het verhuisbedrijf een factuur naar je opstuurt. Heb je een voorkeur? Dan kun je dit in overleg met het verhuisbedrijf van tevoren bespreken.

Wat moet ik doen als er schade ontstaat tijdens de verhuizing?

Verhuisbedrijven zijn vaak verzekerd tegen schades. In het geval van Erkende Verhuizers weet je dit zeker! Zij bieden je diverse garanties en verzekeringen waardoor je de gemaakte schades altijd kunt verhalen bij het verhuisbedrijf. Voor de exacte bedragen dien je contact op te nemen met het verhuisbedrijf.

Is de prijs uit de offerte de prijs die ik betaal?

Dit verschilt enorm tussen de verhuisbedrijven. Sommigen werken met vaste prijzen, geven geen korting en doen ook niet aan nacalculatie, dus dan heb je achteraf geen verassingen. Anderen werken weer met een nacalculatie, omdat een verhuizing korter of langer kan duren van eerder is begroot en daarom zijn hun genoemde prijzen in de offerte dan ook meer een realistische schatting. De definitieve prijs brengen zij dan na de verhuizing in rekening op basis van de eerdergenoemde nacalculatie. Wordt er sneller verhuisd? Dan betaal je achteraf minder. Duurt de verhuizing wat langer? Dan betaal je achteraf wat meer! Neem contact op met het verhuisbedrijf en vraag goed na hoe zij dit regelen.

Kan ik een spoedverhuizing aanvragen?

Soms komt het voor dat een verhuizing met spoed uitgevoerd moet worden. Hiervoor geldt natuurlijk wel een toeslag. De kosten voor een spoedverhuizing verschillen per verhuisbedrijf, want deze kosten zijn afhankelijk van het aantal verhuizers die op de verhuisdag nog beschikbaar zijn.

Verhuizing regelen
Wat kost een verhuisbedrijf?

De kosten van een verhuizing zijn vanwege persoonlijke wensen erg verschillend. Het hangt dan ook af van een aantal factoren, zoals bijvoorbeeld je inboedelgrootte, de locatie, dus ook de afstanden, eventuele extra diensten die je via het verhuisbedrijf inhuurt, hoeveel verhuizers je nodig hebt, de transport en natuurlijk de benzinekosten. Lees meer over verhuiskosten.

Wat kost een erkend verhuisbedrijf?

De verhuiskosten per verhuisbedrijf kunnen enorm verschillen. Erkende verhuisbedrijven zijn vaak duurder, maar natuurlijk wel met een reden. Erkende verhuizers komen van tevoren bij je langs om je woning en inboedel te bezichtigen zodat er een prijsafspraak gemaakt kan worden. Verder zijn erkende verhuizers ook goed verzekerd tegen schades en bieden zij je diverse garanties.

Wat kost het aanvragen van verhuisoffertes?

Het aanvragen van een offerte bij verhuisbedrijven is vrijblijvend, dus gratis. Daarom is het dan ook extra makkelijk voor jou om verhuisoffertes bij meerdere verhuisbedrijven aan te vragen. Zo heb je gelijk een beter overzicht en kun je de services en kosten vergelijken alvorens een verhuisbedrijf in te huren!

Wanneer beginnen met inpakken bij verhuizing?

Je kunt het beste enkele weken alvorens je verhuisdag beginnen met inpakken. Begin met de spullen die je niet vaak gebruikt. Deze kun je natuurlijk ruim van tevoren inpakken. Door hier alvast mee te beginnen voorkom je dat je alles straks in een keer last minute moet doen! Kijk hier de verhuischecklist.

Wanneer gaan de meeste mensen verhuizen?

Vanwege het weer in Nederland is de zomerperiode vaak drukker dan de winterperiode. Vooral de maanden april tot september zijn een erg populaire periode om te verhuizen.

Wanneer energie aanvragen bij verhuizing?

Je kunt de datum van je verhuizing al ruim van tevoren aangeven bij je nieuwe energieleverancier. Dit kan zelfs ongeveer een half jaar van tevoren. Helaas weet je vaak dan nog niet je exacte verhuisdatum. In dit geval moet je dan niet vergeten om je aanvraag uiterlijk twee weken van tevoren door te geven. Zo heeft je (nieuwe) energieleverancier genoeg tijd om de administratie in orde te maken.

Wanneer huurtoeslag aanvragen bij verhuizing?

Je adreswijziging bij de Belastingdienst doorgeven hoeft niet. Zij krijgen automatisch bericht van de gemeente. Je moet wel zodra je nieuwe adres in het systeem van de Belastingdienst staat (vaak 1-5 werkdagen nadat de gemeente je verhuizing heeft verwerk) je nieuwe huur doorgeven. Afhankelijk van je nieuwe huur past de Belastingdienst je huurtoeslag aan.

Op kamers, wat moet je regelen?

Controleer goed welke nieuwe spullen je moet aanschaffen, want de meeste studentenhuizen zijn al voorzien van apparatuur. Verder moet je je ook goed inlezen over een eventuele inboedelverzekering. Met een goede inboedelverzekering zijn je spullen verzekerd tegen schades, zoals brand of eventueel diefstal. Kijk je polis wel goed na, want vaak is diefstal uit een studentenkamer niet gedekt vanwege de hoge risicofactor. Ook kun je huur/zorg toeslag aan vragen bij de Belastingdienst. Vergeet dit zeker niet te doen, want hiermee kunnen je maandelijkse kosten een stuk lager uitvallen!

Wanneer wateraansluiting aanvragen bij verhuizing?

Wacht met het aanvragen van een waterlevering tot de dag dat je de sleutels van je nieuwe huis krijgt. Dit vanwege het feit dat zodra je de sleutels van je nieuwe huis in ontvangst neemt je ook gelijk verantwoordelijk bent voor de kosten van de waterlevering in de woning. Vergeet niet de waterlevering van je oude adres op te zeggen. Dit doe je weer op de dag dat je de sleutels van je oude woning inlevert.

Waar moet ik op letten als ik ga samenwonen?

Bij samenwonen ontkom je niet aan regelwerk. Sta goed stil bij belangrijke zaken zoals een samenlevingsovereenkomst en/of een testament. Hierin kun je belangrijke zaken vastleggen, zoals bijvoorbeeld welke spullen van wie zijn, zaken die spelen bij een eventuele scheiding of verdeling van de huishouding. Ook is het belangrijk dat je een verblijvingsbeding laat opnemen in deze overeenkomst. Dit is een clausule die in geval van overlijden regelt dat de gezamenlijke spullen automatisch naar je partner gaan. Als je dit niet doen hebben je wettelijke erfgenamen niet alleen recht op jullie spullen, maar bijvoorbeeld ook op jullie huis. Ook heeft het samenwonen natuurlijk fiscale gevolgen. Je kunt dan samen profiteren van aftrekposten voor bijvoorbeeld de inkomstenbelasting. Er zijn in dit geval wel een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen, dus informeer je goed bij de Belastingdienst. Verder is het ook handig om de bankzaken samen te regelen. Je kunt bij de bank een gezamenlijke rekening aanvragen die dan op naam van jullie beide staat. Ook kan het voordeliger zijn om je op de zorgpolis van je partner bij de schrijven. In dit geval is het natuurlijk ook belangrijk dat je je zo goed mogelijk laat informeren over de kosten. Let tevens ook goed op met andere verzekeringen, zoals bijvoorbeeld je inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en reisverzekering. Dubbel verzekerd zijn, betekent onnodig dubbel premie betalen. Kies daarom samen goed uit welke verzekering het beste bij jullie past.

Waar moet je aan denken als je een huis koopt?

Een makelaar inschakelen is vaak wat men als eerste doet. Het voordeel hiervan is dat een makelaar je niet alleen helpt bij het vinden van een woning, maar deze onderhandelt ook over de koopprijs. Zodra dit allemaal geregeld is en je bent het eens met de afgesproken prijs en oplevering van de woning dan teken je bij de makelaar een voorlopig koopcontract. Dit is zeker niet vrijblijvend, dus denk alvorens goed na over de financiering en de bouwkundige keuringen. Verder vraagt een bank bij het afsluiten van je hypotheek om een taxatierapport. Banken hebben wel bepaalde voorwaarden die zij aan een taxateur stellen, dus let hier goed op wanneer je er een inhuurt. Ook heb je een notaris nodig. Je mag zelf kiezen bij welk kantoor je dit doet. De kosten voor een notaris lopen wel flink uiteen, dus je doet er goed aan om onderzoek te doen naar de kosten van een notaris. Let bij het gesprek met je hypotheekadviseur ook goed op. Het gaat hierbij dan niet alleen om het geld, maar let ook goed op de voorwaarden die zij hanteren. Een goede tip is dat als je een lening hebt afgesloten voor je nieuwe huis, je dan ook geld terug kunt vragen bij de aangifte van je inkomstenbelasting.

Zelf verhuizen of verhuizers in huren?

Een verhuizing kán heel veel geld kosten, maar het kost ook veel tijd. Als je een verhuisbedrijf inhuurt dan kan het je veel extra klusjes en tijd besparen. Als je een groot budget hebt kun je ook extra diensten huren bij het verhuisbedrijf. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een in/uitpak service of zelfs een monteur! Dan hoef je zelf verder niks meer te doen. Voor een prijsindicatie kun je bij verhuisbedrijven offertes aanvragen. Veel mensen hebben geen groot budget en kiezen ervoor om te verhuizing toch zelf uit te voeren. Natuurlijk kan dit ook gewoon, maar dan heb je natuurlijk wel extra werk. Verder kun je dan bijvoorbeeld een bakwagen huren om je spullen te vervoeren. Houdt dan wel rekening met de maximum draagkracht die de bus kan dragen. Dus dan moet je misschien ook wat vaker heen en weer rijden. Bereken daarom goed uit wat voor jou het voordeligst zal zijn.

Hoe regel ik de verhuizing?

Het regelen van een verhuizing verreist de nodige planning. Begin hier dus echt op tijd mee. De eerste stap is om een verhuisdatum uit te kiezen zodat je daarna op zoek kunt gaan naar een verhuisbedrijf. Voor meer praktische tips en hulp kijk dan even hier het artikel: Wat te regelen bij verhuizing.

Hoe vergelijk je offertes voor de verhuizing?

Offertes vergelijken doe je natuurlijk om geld te besparen. Daarom is het dus verstandig om meerdere offertes aan te vragen en deze te vergelijken. Maar waar moet je dan precies op letten? Ten eerste moet je goed kijken naar de materialen en werkzaamheden. Is alles duidelijk omschreven? Krijg jij als klant voldoende inzicht in de werkzaamheden? Ook is het hierbij van belang om te kijken of het bedrijf lid is van een brancheorganisatie, zoals bijvoorbeeld Erkende Verhuizers. Je kunt online ook even zoeken naar betrouwbare referenties. Ten tweede moet er goed gekeken worden naar de totale kosten en afspraken over de betalingen. Is er duidelijk aangegeven wat en wanneer je moet betalen? Moet je van tevoren betalen of kan dit ook achteraf? Is er sprake van een betalingstermijn? Maakt het bedrijf gebruik van een aanbetaling? Wordt er in kleine letters aangegeven of er nog extra kosten bij kunnen komen? Zijn al deze kosten duidelijk omschreven en heb je een goede indicatie? Dan moet je als laatste goed de voorwaarden en garantie nakijken. Staat er in de voorwaarden welke werkzaamheden er zullen worden uitgevoerd? Zijn er duidelijke afspraken over aanvang of oplevering van de werkzaamheden? Worden er nog andere voorwaarden genoemd? Wordt er gesproken over verzekeringen of garanties? En wat ook erg belangrijk is: staat er aangegeven tot wanneer de offerte geldig is? Zijn al deze vragen beantwoord in de offertes en is alles nu duidelijk voor je? Dan kun je nu zelf beoordelen welk verhuisbedrijf het beste bij je past!

Heb ik een parkeerontheffing nodig?

Vaak kan een verhuisbedrijf de verhuiswagen gewoon neerzetten zonder te betalen. Er hoeft dan ook geen parkeerruimte te worden gereserveerd. Dit geldt ook voor een verhuislift. Het enige wat in dit geval vaak moet gebeuren is dat de wegbeheerder op de hoogte wordt gebracht als de verhuislift voor een langere tijd wordt geplaats. Echter verschillen deze regels per gemeente en moet dit goed van tevoren worden nagevraagd. Verhuis je als particulier, dus zonder verhuisbedrijf en gebruik je bijvoorbeeld je eigen privéauto? Dan moet je goed uitzoeken of je een parkeervergunning nodig hebt of dat je misschien een bezoekerspas van de buren kunt lenen. Anders moet je natuurlijk gewoon betalen, want doe je dit niet dan loop je het risico om een boete te krijgen.

Wanneer moet ik verhuisdozen bestellen?

Verhuisdozen kun je pas bestellen wanneer je weet hoe groot je inboedel is en wát je precies mee gaat verhuizen. Je inboedelgrootte moet je weten voor de hoeveelheid dozen en wát je meeverhuist is belangrijk, omdat het soort doos erg belangrijk is.

Wat moet ik voorbereiden voor de verhuizing?

Er komt heel veel kijken bij het voorbereiden van de verhuizing. Heb jij je verhuizing goed voorbereid? Dan scheelt je dat gewoonweg heel veel stress tijdens de verhuizing zelf. Heb je wat hulp nodig bij het voorbereiden van je verhuizing? Geen stress! Check dan even onze stappenplan verhuizen.

Betrouwbare verhuizers over de vloer?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven het best passen bij jouw verhuizing.