Home » Blog » Verhuizen & Corona

Verhuizen & Corona

Verhuizen en corona: gaat dat samen? Het coronavirus heeft veel impact op de samenleving. Horeca, winkels en bijvoorbeeld pretparken worden gesloten. Er gelden lockdowns in verschillende varianten en je mag thuis maar een maximaal aantal anderen uitnodigen.

Mag ik verhuizen tijdens corona?

Hoe zit dat rondom een verhuizing? Je kunt gewoon verhuizen in corona tijd. Tenminste, zolang je daarbij de maatregelen die er gelden in acht neemt. Dus mag je verhuizen tijdens corona? Ja, dat mag. En kun je verhuizen in coronatijd? Dat kan, maar je kunt bijvoorbeeld niet zomaar 3 vrienden uitnodigen die je helpen sjouwen.

Let op: wil je verhuizen mét corona? Als je bedoelt te verhuizen in coronatijd is dat geen probleem. Als je positief bent getest of denkt dat je corona hebt kun je uiteraard geen verhuisbedrijf bij je thuis laten komen.

De coronaregels: 3 richtlijnen om op te letten

Als je wilt verhuizen bij corona is het belangrijk om rekening te houden met 3 belangrijke richtlijnen:

Benodigde tijd: 1 minuut.

3 richtlijnen voor een corona-proof verhuizing:

 1. Houd je aan het maximale aantal personen bij je thuis

  Je mag niet zomaar onbeperkt vrienden of familie uitnodigen om je te helpen verhuizen. Een verhuisbedrijf inschakelen mag wel. Het bedrijf houdt zich aan de coronaregels, zodat medewerkers daar netjes mee omgaan.

 2. Houd je aan de 1,5-meterregel

  Houd afstand van vrienden of familie die komt helpen verhuizen, net als van de professionele verhuizers die je inschakelt. Dat doen zij onderling ook. En moet je samen iets zwaars tillen? Doe dat samen met iemand uit je eigen huishouden.

 3. Volg de aanwijzingen van de verhuizers op

  Professionele verhuizers kennen de coronaregels en weten wat er mogelijk is. Volg hun aanwijzingen op, bijvoorbeeld om iets zwaars of onhandigs te tillen. Of om iets voor te bereiden, zodat zij het daarna kunnen overnemen.

Praktische tips om te verhuizen tijdens corona

Met een aantal praktische tips zorg je er ook in coronatijd voor dat je soepel kunt verhuizen. Dus wil je verhuizen met corona? Met deze tips zorg je ervoor dat dit goed verloopt:

 • Nodig niet te veel anderen uit
  Houd je aan de coronaregels en nodig dus niet te veel mensen bij je thuis uit. Als je te veel vrienden of te veel familie uitnodigt zal je merken dat het moeilijk is om afstand van elkaar te houden.
 • Verhuis over meerdere dagen
  Verdeel de verhuizing in corona tijd over meerdere dagen. Begin al voortijdig met inpakken en gebruik bijvoorbeeld een (ruime) auto om alvast wat spullen over te brengen. Let op: stap niet zomaar bij elkaar in de auto als jullie niet uit één huishouden komen.
 • Schakel een verhuisbedrijf in
  Schakel op de dag van de verhuizing zelf een verhuisbedrijf in. De professionele verhuizers weten hoe ze afstand moeten houden en je toch soepel kunnen verhuizen. Dat voorkomt problemen en garandeert dat de verhuizing toch goed geregeld is.

Verhuizen tijdens corona: ervaren verhuizers volgens de richtlijnen

Wil je verhuizen tijdens corona en liever niet met te veel mensen bij elkaar komen? Vraag online meerdere offertes aan en bereken je verhuiskosten bij verhuisbedrijven die zich netjes aan de regels houden en je daarmee uitstekend kunnen helpen. Je krijgt geen hand bij binnenkomst, al hadden ze die natuurlijk graag gegeven als dat zou mogen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *