Home » Blog » Verhuizen met kinderen of huisdieren

Verhuizen met kinderen of huisdieren

Ga je verhuizen en heb je kinderen of huisdieren? Dan is de verhuizing niet alleen voor jou spannend, maar óók voor hen! Een verhuizing vereist natuurlijk al een goede planning en extra aandacht, maar met kinderen of huisdieren nog veel meer. Zij passen zich beide wel makkelijker aan dan je denkt, maar dan moeten zij wel goed door de verhuizing heen worden geholpen. Jij bent degene die van de verhuizing af weet en dan nog laat zo een verhuizing je stressniveau tot grote hoogtes stijgen. Kun je je dan voorstellen hoe kinderen of huisdieren die er verder niks van snappen zich moeten voelen? Zij hebben geen idee wat hen overkomt. Zij verlaten het oude nest en komen opeens in een totaal nieuwe omgeving vallen! Dit vraagt natuurlijk om extra empathie en aandacht.

Verhuizen met kinderen

Bij kinderen is het zo dat je ze niet te vroeg moet inlichten over de verhuisplannen. Het kan kinderen erg onzeker maken als zij niet precies weten wánneer jullie gaan verhuizen en waarnaartoe. Vooral als het gaat om verhuizen met kinderen na scheiding. Heb je een geschikt huis gevonden en een verhuisdatum gepland? Ga er dan met de kinderen langs om het te vertellen. Zo kunnen zij zich ook beeld vormen. Verder kun je de kinderen nadat ze hun nieuwe kamer hebben gezien leuke spulletjes laten uitkiezen en ze laten helpen bij het ‘’klussen’’. Dit schept een vertrouwensband.

Verhuizen met huisdieren

Bij huisdieren is het net iets anders. Zij merken al aan alle geuren in het huis dat alles een beetje anders is dan normaal. Misschien gaat het uitlaten ook niet meer volgens een vaste planning. Wanneer je stress hebt of je misschien wat onrustig voelt dan voelt je huisdier dat ook aan. Om verhuisstress bij je huisdier zoveel mogelijk te beperken is het het beste om tenminste één ruimte in het huis zo lang mogelijk intact te laten. Dit kan een ruimte zoals bijvoorbeeld de logeerkamer zijn. Je kan je huisdier al enkele weken voor de verhuizing hier naartoe verhuizen met zijn/haar spulletjes. Zo heeft je huisdier tot het laatste moment een vertrouwde plek om zich in terug te trekken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *