Home » Blog » Wat kost een verhuizing met een verhuisbedrijf?

Wat kost een verhuizing met een verhuisbedrijf?

Welke kosten komen er allemaal bij een verhuizing kijken en waar bestaan deze uit? Een verhuizing kan veel stress opwekken en is vaak tijdrovend. In de meeste gevallen is er extra verhuismateriaal nodig en moet bijvoorbeeld plotseling ook een verhuislift ingehuurd worden. Je kunt natuurlijk zelf bepalen wat je wel of niet uitbesteed. ALs je verhuizers inhuurt heb je wel het voordeel dat ze ervaring hebben en alles op een zorgvuldige manier uitvoeren waardoor niet alleen de verhuiskosten maar de schades beperkt blijven. In dit artikel leggen we dus uit wat de kosten van van verhuizen met een verhuisbedrijf.

Verhuiskosten: hoeveel betaal je een verhuisbedrijf gemiddeld om te verhuizen? Je gaat verhuizen. Het is een spannende tijd, maar heb je ook al nagedacht over het kostenplaatje? Bij een verhuizing komen er verschillende verhuiskosten bij kijken. Kosten waarvan je misschien nog nooit eerder aan gedacht hebt. Voordat je begint aan je verhuizing wil je natuurlijk wel weten hoe het in elkaar steekt.

Verhuiskosten zijn moeilijk in te schatten per verhuizing, omdat het sterk afhangt van verschillende factoren. Als je ervoor kiest om het zelf te doen kom je natuurlijk goedkoper uit, maar dan loop je de vakkundigheid van ervaren verhuizers ook mis. Deze verhuizers, die je via verhuisbedrijven in kunt huren hebben vaak jarenlange ervaring waardoor ze niet alleen zeer efficiënt werken, maar de verhuizing ook soepel kunnen laten verlopen zonder dat jij er verder extra zorgen of waar je helemaal niet aan wilt denken, schade aan meubels bij krijgt!

Kosten verhuisbedrijf 2021

Kies je ervoor om te verhuizen met een verhuisbedrijf? Dan heb je te maken met verschillende verhuisservices en verhuiskosten. De eerdergenoemde verschillende factoren die de prijs bepalen zijn dingen zoals bijvoorbeeld:

  • de kosten voor de organisatie
  • de kosten van de verhuizers
  • de vervoers- en transportkosten

De algehele organisatie van een verhuizing moet zeker niet worden onderschat. Een verhuizing vereist namelijk een zeer nauwkeurige planning. Door de vakkundigheid en kennis van de verhuizers is het voor hen vanzelfsprekend om een goede planning te hebben tijdens het verhuizen. Hier hebben zij ook de nodige kennis voor. Dit maakt niet alleen voor hen het werk makkelijker, maar natuurlijk ook voor jou.

De kosten voor het inhuren van de verhuizers zelf wordt per uur en per persoon berekend. In de eerste instantie kan dit veel klinken, maar meer mankracht betekent ook minder uren, dus dan ben je ook sneller klaar met je verhuizing. De gemiddelde kosten voor het inhuren van een verhuizer via een verhuisbedrijf liggen tussen de €30,- tot €40,- per persoon per uur. De verhuiskosten voor het totale plaatje ligt vaak tussen de €1200,- en €1400,-.

Verder zul je op je aangevraagde offertes van de verhuisbedrijven zien dat de vervoerskosten ook een belangrijk aspect zijn. De afstand die afgelegd moet worden tussen de twee woningen met de verhuiswagens bepaald de vervoerskosten. Probeer dit zelf van tevoren goed uit te rekenen, zodat de opgemaakte prijs in je offerte van het verhuisbedrijf gelijk duidelijk voor je zal zijn.

Een grip krijgen op de verhuiskosten

Uiteraard is het ook mogelijk om te besparen op je verhuizing. Er zijn diverse stappen die je zelf kunt nemen om de kosten zo laag mogelijk te houden. Je kunt bijvoorbeeld zelf de kleine dingen alvast verhuizen met de auto zodat je een kleinere verhuiswagen in kunt huren, omdat je dan ook minder spullen hebt. Je kunt ook je omgeving om hulp vragen tijdens het verhuizen. Hoe meer ‘’man’’ hoe meer vreugd zeggen ze toch!? Waar je het beste mee kunt beginnen is om direct online vrijblijvende offertes aan te vragen bij meerdere verhuisbedrijven. Zo krijg je een beeld van de verhuiskosten, wordt het allemaal overzichtelijker voor je en kun jij bepalen hoe je jóuw verhuizing regelt!

Tip: ben je aan het verhuizen vanwege je werk? Vraag je werkgever dan naar een eventuele verhuiskostenvergoeding. Dit kan je zeker helpen met de verhuiskosten!

Verschillende verhuisbedrijven & kosten

Nu we de gemiddelde verhuiskosten besproken hebben moeten we ook kijken naar de verschillende prijzen tussen de verhuisbedrijven. Dit kan namelijk erg verschillen. Weliswaar is dit verschil niet zonder reden, maar we begrijpen dat je natuurlijk wilt weten wat voor die prijsverschillen zorgt. We hebben een aantal belangrijke factoren voor je op een rijtje gezet:

Erkend verhuisbedrijf

Er zijn tal van verhuisbedrijven. Sommige daarvan zijn aangesloten bij de brancheorganisatie Erkende Verhuizers. Dit de bekendste organisatie voor verhuisbedrijven in Nederland. De verhuisbedrijven die zijn aangesloten bij deze branche hanteren vaak ook iets hogere prijzen. Natuurlijk hoeft dit niet te betekenen dat zij beter zijn of iets dergelijks. Dit prijsverschil komt vooral door de garanties die zij je aanbieden. Zij hebben bijvoorbeeld een zeer uitgebreide verhuisverzekering waardoor je inboedel automatisch verzekerd is tijdens de verhuizing. Je krijgt tevens ook een verhuisgarantie. Dus stel je voor dat het verhuisbedrijf vanwege bepaalde redenen plots failliet zou gaan en jij ze al hebt ingehuurd voor je verhuizing, je verhuizing gewoon door kan gaan! Dan wordt je verhuizing namelijk uitgevoerd door een ander erkend verhuisbedrijf uit de branche. En weet je wat? Zij voeren je verhuizing dan ook gewoon voor de vooraf afgesproken prijs uit! Ook bieden zij je een aanbetalingsgarantie. Als er iets gebeurt met het bedrijf, zoals eerder genoemd, dat ze bijvoorbeeld failliet gaan dan staat de organisatie garant voor jouw aanbetaling. Voor verdere informatie over deze garanties etc. verwijzen wij je graag door naar de website van de erkendeverhuizers.nl.

Populaire periode van verhuizingen

Door het vaak nattige en koude weer in Nederland is het in de lente/zomerperiode vaak drukker bij de verhuisbedrijven. Deze maanden zijn bij mensen zeer geliefd om te verhuizen. Hierdoor liggen de verhuiskosten in deze drukkere periode ook een stukje hoger. Vaak wil men ook graag doordeweeks ’s avonds of in het weekend verhuizen vanwege werk. Dit is zeker mogelijk, maar ook tegen een kleine meerprijs.

Verhuiskosten per m3

Woon je in een kleine flat of villa? Het type woning heeft natuurlijk ook een groot verschil in inboedel grootte. Je inboedel grootte heeft daarom ook een van de grootste invloeden op de factuur die je van het verhuisbedrijf toegestuurd krijgt. De reden hiervoor is dat als je meer of grotere spullen bezig er grotere verhuiswagens nodig zijn. Hieronder zie je een tabel met de gemiddelde verhuiskosten per m3:

(m3)Uurtarief
20 (m3)€ 53 – € 63
50 (m3)€ 83 – € 93
50 (m3) + 2 sjouwers€ 115 – € 135
50 (m3) + 3 sjouwers€ 148 – € 178
*dit is een een gemiddelde prijsindicatie van verhuiskosten per m3
Afstand verhuizing

Zoek dit voor jezelf goed uit, want hoe langer de verhuizing duurt hoe meer dit kost voor het bedrijf. Denk hierbij ook aan de oplopende transportkosten door de afstand. Verhuisbedrijven berekenen dit vaak in stralen van een maximaal aantal kilometers.

Extra verhuisdiensten

Als je in een flat woont heb je misschien ook een verhuislift nodig. Dus kun je naast het boeken van een verhuizing ook andere extra diensten inhuren bij het verhuisbedrijf. Dit hoeft niet alleen een verhuislift te zijn, maar kan ook een monteur zijn of een in/uitpak service. Tegen extra betaling is er heel veel mogelijk.

Let op: wat is er allemaal nodig om te parkeren bij je oude/nieuwe woning? Is er bijvoorbeeld een parkeervergunning nodig? Zoek dit goed uit en laat het zo snel mogelijk aan het desbetreffende verhuisbedrijf weten zodat dit ruim op tijd geregeld kan worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *