Home » Blog » Zelf verhuizen of verhuizers inhuren?

Zelf verhuizen of verhuizers inhuren?

Dé vraag der vragen voor een verhuizing is; ga ik de verhuizing zelf doen of huur ik een verhuisbedrijf met verhuizers in? Om deze vraag voor jezelf te beantwoorden is het belangrijk om naar het grotere plaatje te kijken. Er komt zoveel meer kijken bij een verhuizing dan alleen je spullen inpakken en deze naar je nieuwe woning te vervoeren. Een vaak gemaakte fout is dat dat men eerst naar het kostenplaatje kijkt. Dit is natuurlijk erg begrijpelijk, maar het gaat wel veel verder dan dat. Ja, je bespaart flink wat kosten door je verhuizing zelf uit te voeren, maar heb je ook nagedacht over hoeveel tijd je nodig hebt voor je verhuizing? Heb jij die tijd wel? Heb je al gekeken naar de grootte van je inboedel? Is er genoeg mankracht om de verhuizing zelf uit te voeren?

Verhuizen kun je zelf ook doen

Uit onderzoek is gebleken dat het grootste deel van de mensen die ervoor kiest om zelf hun verhuizing te regelen dit doet, omdat hiermee de verhuiskosten daadwerkelijk worden bespaard. Of je de verhuizing ook echt zelf kunt uitvoeren is helaas een tweede. Tevens moet er rekening gehouden worden met het transport, omdat er dan een verhuisbusje of aanhanger gehuurd moet worden. Het is dan ook belangrijk om in de gaten te houden dat deze wagens/aanhangers vaak een maximum gewicht hebben aan hoeveel de auto mag trekken. Heb je veel spullen? Let hier dan extra goed op en voorkom onnodige boetes. Verder heb je met het huren van bestelbusjes en boedelbakken genoeg aan een rijbewijs B, maar voor grotere bussen heb je een aanvullend rijbewijs nodig. Een alternatief waar vaak niet aan gedacht wordt is het huren van een verhuiscontainer. Je laadt de spullen dan zelf in, de container wordt bij je nieuwe woning afgeleverd en je laadt deze dan ook weer zelf uit. Vaak is dit in de praktijk niet erg handig vanwege te volle containers waardoor de spullen beschadigen en de kosten voor het huren van zo een container variëren ook behoorlijk. Verder is het ook zo dat als je de verhuizing zelf doet je inboedel niet verzekerd is en je eventuele schades niet kunt verhalen.

Verhuizers inhuren; een veilige keuze

Dus heb jij grotere, lastigere of kostbare meubels die je moet verhuizen? Dan zou dit een goede reden zijn om een verhuisbedrijf in te huren. Zij hebben hier niet alleen de nodige ervaring mee, maar zij bieden je ook verschillende verzekeringen en garanties. Zo kun je in tegenstelling tot bij het zelf uitvoeren van je verhuizing eventuele schades altijd verhalen bij het verhuisbedrijf en zijn je dierbare bezittingen dus goed verzekerd.

Kosten verhuizers inhuren

De kosten bij het inhuren van een verhuisbedrijf kun je vaak zelf in de hand houden. Wat zorgt voor oplopende kosten bij het inhuren van een verhuisbedrijf zijn de extra services die je erbij kunt nemen. Denk hierbij aan in/uitpak service, monteurs, verhuisliften etc. Vallen de kosten je toch heel erg mee? Dan kun je misschien toch zelfs die extra services erbij huren! Verder zijn professionele verhuizers niet alleen aanwezig als sjouwer, maar coördineren zij ook de gehele verhuizing om ervoor te zorgen dat alles vlekkeloos verloopt. Een verhuizer inhuren kan per uur. Dit kunt u dan eventueel combineren met de tarieven van andere services die u er ook bij kunt huren, zoals bijvoorbeeld een verhuiswagen of verhuislift.

Voor de exacte kosten voor verhuiskosten in uw regio kunt u online vrijblijvende verhuisoffertes aanvragen bij verhuisbedrijven. Vaak ontvangt u dezelfde dag nog een prijsindicatie per mail.

Let op: soms kun je in aanmerking komen voor een verhuisvergoeding. Verhuis je bijvoorbeeld voor je werk? Vraag je werkgever dan naar verdere informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *